Informatie

Waarom detox (ontgiften) 2 ?

Terug naar overzicht

Ben je benieuwd waarom jij je lichaam beter kunt detoxen? Is het nodig? Laten we beginnen om de feiten te begrijpen. Het begint bij jouw omgeving. We leven midden in een wereld met toenemende vormen van gifstoffen en carcinogenen (kankerverwekkende stoffen).

Helaas, worden we hier dagelijks aan bloot gesteld en absorberen we deze in ons lichaam. Omgevingsfactoren zijn een van de hoofdoorzaken die zo’n 80 tot 90% van alle kankervormen veroorzaken. Slechts een kleine hoeveelheid van de oorzaken is vanwege genetische aanleg.

Kankercellen zijn het resultaat van mutaties van de genen, die maken dat de cellen op een abnormale manier toenemen en groeien “onsterfelijk worden” door productie van abnormale kopieën. Wat zou dit proces hebben veroorzaakt?

Studies tonen aan dat kankerverwekkende stoffen afkomstig zijn van industrieel afval, industriële chemicaliën, pesticiden, straling, levensmiddelenadditieven ( de bekende E-nummers), geraffineerde voeding, etc. Deze oorzaken hebben een sterke connectie met deze mutatieprocessen van de gezondheid van menselijke cellen.

Evenredig hieraan zijn andere chronische degeneratieve ziektes als diabetes en hartaanvallen, vaak het resultaat van consistent misbruik door onjuiste voeding en sedentaire levensstijl. Veel mensen hebben een dagelijkse eetgewoonte met te hoge hoeveelheden suiker, hoge glycemische koolhydraten, geraffineerd voedsel, te veel vet en geprepareerd voedsel.

Gifstoffen (toxines) zijn onvermijdelijk in ons leven, maar we kunnen het wel beperken om ons hieraan bloot te stellen. Ons menselijk lichaam heeft een natuurlijk mechanische om zichzelf te ontgiften. Het is wel noodzakelijk dat wij ons lichaam hierbij assisteren. Daarom start de manier waarop wij ons lichaam ontgiften bij de kennis van juiste voeding en ontspanning, om preventief beter te beschermen tegen het absorberen van deze gifstoffen in ons lichaam.

Het hele proces is sterk afhankelijk van voeding voor ons lichaam en de organen om het optimaal uit te voeren. Net als brandstof voor een auto met hoge octaan petroleumwaarde zorgt dat de auto efficiënter presteert. Desalniettemin worden wij belast met een buitensporige hoeveelheid van gifstoffen in ons lichaam, deze overbelasten ons lichaam om het natuurlijke detoxproces nog aan te kunnen.

Om ons lichaam te detoxen en optimaal te laten functioneren, is gezonde juiste voeding noodzakelijk. Zo worden onze organen en lichaam voorzien van de juiste brandstof en preventief beschermd. Zo zullen gifstoffen zich niet snel ophopen en worden ze beter afgevoerd.

Naast deze extern afkomstige gifstoffen, zijn de andere redenen om te detoxen dat ons lichaam inwendige gifstoffen produceert. Beter bekend als vrije radicalen. Dit zijn kleine moleculen die zelf elektronen te kort komen en deze dan consequent uit andere moleculen stelen om zichzelf te stabiliseren. Echter is hiervan het resultaat dat andere cellen ook onstabiel worden als hun elektronen worden weggenomen. Hierdoor nemen de vrije radicalen alleen maar toe in ons lichaam en wordt een reeks van beschadigingen van onze cellen en onze DNA structuur in gang gezet.

Hoe ontwikkelen we vrije radicalen? Dat start eenvoudigweg al bij het inademen, waar vervuilde lucht wordt opgenomen als, chemische metabolisme in ons lichaam, cel metabolisme, ontstekingen door overbelasting of zelfs voedsel met hoge vetwaardes die wij consumeren.

Deze dragen sterk bij in onze ontwikkeling van degeneratieve ziektebeelden als, ziekte van Parkinson, Staar, ziekte van Alzheimer en Beroerte. Hoogst interessant is dat deze vrije radicalen eenvoudig kunnen worden vernietigd door goede antioxidanten als Vitamine C en Vitamine E en de juiste voedingssupplementen. Deze worden o.a. in onze nieuwe Detox Kuur aangeboden!

Emotionele stress is een andere bron van gifstoffen, aangemaakt door ons lichaam. Depressiviteit of boosheid, wrok, angst, onzekerheid en vele andere emoties zetten ons lichaam aan om chemische reacties in werking te zetten die ons neurologische, hormonale en immuun-systeem verzwakken. Dit maakt ons lichaam vatbaarder voor de aanwezigheid en ontwikkeling van kanker en degeneratieve ziektes. Emotionele gifstoffen kunnen ook veroorzaakt worden door een traumatische ervaring als kind of als volwassenen en dit blijft inwendig sluimeren als een onopgelost probleem. Het is noodzakelijk om deze weggestopte gebeurtenis los te laten en verder te gaan in ons leven.

Het is goed om na te denken en stil te staan bij wat jij hebt gedaan of …. nog steeds doet met je lichaam en je ziel. Heb jij je lichaam al voorzien van de juiste ingrediënten om optimaal te kunnen functioneren en zo te kunnen ervaren hoe geweldig het is om te leven in gezondheid en wellness? In hoeverre ben jij kwetsbaar voor de mogelijkheden van kanker en andere chronisch degeneratieve ziektes? Hoe nodig is het dat jij een detox doet?