Informatie

Waarom Detox? (ontgiften)

Terug naar overzicht

Waarom detoxen?

Detoxen is het proces van verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. Het proces om te detoxen / ontgiften van je lichaam kent vele verschillende mogelijkheden, als o.a. kruiden detox supplementen, verandering van eetpatronen ( diëten ) en vitaminen supplementen. Het is een van de beste manieren om ons lichaam te ontdoen van toxines, welke ons lichaam vertragen en ongezond maken. Het proces van detoxen vereist enige discipline.

Fysieke voordelen

De meest zichtbare voordelen van detoxen zijn de fysieke ( lichamelijke ). Omdat toxines ( gifstoffen) zich ophopen in belangrijke organen, zal detoxen deze gebieden het meest helpen. De organen die belast zijn, als o.a. de lever en de maag, zullen veel effectiever kunnen werken. Na de detoxkuur, zul je jezelf “lichter” voelen en je zult meer energie hebben. Ook omdat een detoxkuur wordt toegepast om je lichaam te ontdoen van vrije radicalen, zal je immuunsysteem sterker worden en de kans op kanker wordt gereduceerd. Uiteindelijk zal een detoxkuur je bloed schoner maken en het helpt het bloed beter te circuleren.

Mentale voordelen

Gifstoffen en vrije radicalen die zich ophopen in het lichaam kunnen nadelig werken op hersenfuncties. Vooraf aan een detoxkuur heb je mogelijk moeite met slapen, een chronische vermoeidheid of moeite met concentreren. Wanneer je eenmaal het traject in gaat van detoxen, zullen vele van deze kwalen geleidelijk aan verdwijnen. Je zult beter kunnen slapen en je zult je beter kunnen concentreren.

Verandering van Leefgewoontes

Een voordeel waar veel mensen niet bij stil staan, kan de verandering van leefgewoonte zijn. Wanneer je je bevindt in het proces van detoxen / ontgiften, zul je fysiek en mentaal veel beter gaan voelen. Dit gevoel kan verslavend werken en leiden tot verandering van leefgewoontes. Van slechte gewoontes, welke hebben gezorgd voor toxines, zul je bewuster  worden. Bijvoorbeeld, stoppen met roken, gezonder eten en meer bewegen zijn allemaal acties die helpen je lichaam te beschermen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Na een detoxkuur is de beste en meest bewuste tijd om deze gewoontes te veranderen.