Oorkaarsen

Wat zijn oorkaarsen ?

oorkaarsmevrouw
Biosun Traditional Oorkaarsen
Voorheen Originele Biosun Hopi oorkaarsen
Oorpijn – oorsuizing – doofheid – migraine – sinusitis – stress……..
BIOSUN – OORKAARSEN – THERAPIE
 
Een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi – indianen uit het zuiden van Noord-Amerika, werd meer dan vijftien jaar geleden opnieuw ontdekt!  Sindsdien worden de BIOSUN – OORKAARSEN door artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten, met enorm succes toegepast.
Wereldwijd worden thans miljoenen BIOSUN – OORKAARSEN  per jaar verkocht; overal vond deze therapie ingang en steeds meer therapeuten en patiënten zijn verbluft en enthousiast over de resultaten.
 
BIOSUN – OORKAARSEN zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd.
Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi – indianen met o.m. honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille.
 
Het recept is hetzelfde gebleven maar vooral gedurende de laatste jaren werd verder onderzoek gedaan en de kwaliteit van de BIOSUN – OORKAARSEN verder verbeterd.
Zo wordt thans een speciale reinigingstechniek toegepast waarmee het katoen ontdaan wordt van mogelijke PCP- resten. PCP (Pentachloorphenol) komt helaas nog in sommige pesticiden voor waarmee de katoenplant tegen schadelijke insecten wordt beschermd.
 
De BIOSUN – OORKAARSEN  zijn voorzien van een speciaal filter, wat voorkomt dat verbrandingsresten in de gehoorgang terechtkomt. Dit filter is vervaardigd uit polyethyleen, een milieu–vriendelijke kunststof die bij verbranding uiteenvalt in water en kooldioxide.
 
HOEDT U VOOR NAMAAK!!!
 
De BIOSUN – OORKAARSEN werden vaak geïmiteerd doch nooit geëvenaard.
Met name in paraffine gedrenkte kaarsen zijn bedenkelijk; paraffine is een aardolieproduct en bevat kwalijke stoffen.
Alleen de BIOSUN – OORKAARSEN  kunnen zonder bezwaar dagelijks worden gebruikt!
De rechte cilindrische  vorm van de BIOSUN – OORKAARSEN  belet het te ver insteken van de kaars in de uitwendige gehoorgang en het verzamelen van gesmolten was in een tapse punt, waaruit de was op het trommelvlies zou kunnen druipen!
 
BIOSUN – OORKAARSEN HEBBEN HET CE – KEURMERK!
 
 
DE WERKING.
 
Tijdens het verbranden van de BIOSUN – OORKAARS zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden.
Dankzij het “schoorsteen – effect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies a.h.w. licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten  spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd – oor regio.
 
Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen “ van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun – specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.
De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel- neus- en bijholten.
 
INDICATIES V. BEHANDELING MET BIOSUN–OORKAARSEN zijn o.a.:
Frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten, oordruk, (“dichtslaan” van het oor), oorpijn, verstopping, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep. Vegetatieve storingen, verminderde locale doorbloeding en stofwisseling, overmatige prikkelbaarheid, stress–symptomen, nervositeit, slapeloosheid. Doofheid, oorsuizing, oorruisen. (tinnitus). Hoofdpijn, migraine, sinusitis, rhinitis, ontstoken amandelen. 
Let wel: bovenstaande indicaties gelden alleen als ze door verstoringen/teveel slijm in de holtes worden veroorzaakt. Er zijn veel meer mogelijke oorzaken waardoor de omschreven klachten zouden kunnen ontstaan. Als er na vijf behandelingen met de oorkaarsen geen verschil te bemerken is, is het raadzaam verder te zoeken naar waar de oorzaak ligt.
 
BIOSUN – OORKAARSEN  hebben een lokaalactiverende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie.
Het effect van deze kaarsen wordt nog verbeterd door massage van de oorschelpen en de lymfevaten onder het oor met CRÈME– ELECTRIQUE, één der Bio-Energetische crèmes van BIOSUN.
 
Probeert U het ook! Volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op en sta versteld van de resultaten!
80 – 85 % van de gebruikers meldt goed tot zeer goed resultaat.
Mocht U verdere vragen hebben dan staan wij U gaarne met raad en daad terzijde. Anderzijds zijn wij benieuwd naar uw ervaringen!
 
VEEL SUCCES!
 
 
ATTENTIE!
Wederverkoop en het verstrekken van BIOSUN – KAARSEN  aan patiënten voor zelfbehandeling is toegestaan mits steeds voorzien van een gebruiksaanwijzing conform onze laatste versie!
Elke aansprakelijk voor klachten of schade welke zijn ontstaan door verkeerd of onoordeelkundig gebruik van de BIOSUN – OORKAARSEN wijzen wij af.
 
Gebruiksaanwijzing    BIOSUN – OORKAARSEN
 
NATUURMETHODE
 
Met deze oeroude Indiaanse natuurtherapie heeft u vanaf het begin succes.
De originele BIOSUN – oorkaars is een natuurproduct, nog heden naar traditioneel recept van de Hopi – Indianen zorgvuldig en deels met de hand vervaardigd.
 
Waardevolle honingextracten, natuurzuivere katoen en werkzame, geneeskrachtige Indiaanse kruiden in poedervorm, waaronder vooral salie, hertshooi en kamille, garanderen een constante, hoge kwaliteit. Verschillen in kleur of lengte zien wij als kwaliteitsmerk van handwerk een speciaal predikaat van dit pure natuurproduct.
 
DE BIOSUN – OORKAARSEN ZIJN VOORZIEN VAN HET CE – KEURMERK!!!
 
Therapie advies:
 
Principieel dienen altijd beide oren, het ene na het andere, te worden behandeld. Bij acute gevallen bevelen wij aan, gedurende maximaal 5 dagen, dagelijks te behandelen. Bij chronische  indicaties één à tweemaal per week gedurende langere tijd. 
Bij een al geruime tijd bestaande klacht, b.v. doofheid of oorsuizen kan men het beste 3 dagen lang beide oren 1 x per dag behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen. Voor deze kuur zijn dus 10 kaarsen nodig.
 
Preventief of revitaliserend wordt behandeling eens per 3 á 4 weken aanbevolen.
 
Toepassing van oorkaarsen raden wij af bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie,  bij oorontstekingen als otitis media of externa, bij mastoiditis, bij geïmplanteerde gehoorbeentjes bij eczeem of schimmel–infecties en bij epilepsie–patiënten.
 
Voorbereiding
 
De toepassing is simpel. Zorgt u voor een rustige, ontspannen sfeer opdat de werking van de oorkaarsen optimaal kan zijn. De cliënt kan hiertoe in belangrijke mate bijdragen door de ogen gesloten te houden.
Voor u met de therapie begint dient u ervoor te zorgen dat het ter plekke niet tocht.
Zet een glas met een bodempje water onder handbereik opdat u het restant van de oorkaars na verbranding daarin kunt doven.
Dek zekerheidshalve het hoofd en de haren van de cliënt rond het oor af met een handdoekje.
 
Let u alstublieft op de volgende aanwijzingen en de volgorde daarvan.
 
1 Aansteken
 
Breng de cliënt in een gemakkelijke zijligging met het hoofd op een kussen, zodanig dat de gehoorgang in een verticale positie staat. Gaat u aan het hoofdeinde van de cliënt zitten.
De oorkaars is aan een kant voorzien van het fabrieksmerk en een rode ring; steekt u de kaars aan de andere kant aan.
Doe dit van de cliënt afgekeerd en zodanig dat een eventuele wegspringende vonk van een lucifer geen schade kan berokkenen.
 
2 Inbrengen
 
Brengt u nu de kaars, uiteraard met het niet brandende uiteinde, zachtjes maar afdichtend en met een licht draaiende beweging in de gehoorgang van de cliënt. Vermijd vervorming van de kaars door overmatig knijpen.
Bij een goede afdichting mag er geen rook of nevel tussen oorkaars en oor ontsnappen.
 
3 Behandelen
 
Houdt u de oorkaars gedurende de behandeling losjes vast tussen duim en wijsvinger. Niet knijpen! Zo veel mogelijk loodrecht houden.
Laat de andere vingers rusten op het hoofd van de cliënt.
De cliënt neemt, gedurende de verbranding een aangenaam en knisperend geruis waar. De warmtestroom intensiveert zich in de slotfase  weldadig aangenaam.
Het reeds verbrande katoen klapt om maar valt meestal niet af.
 
4 Doven
 
Laat u de oorkaars voor ruim 2/3 van haar lengte opbranden, d.w.z. tot ongeveer 1 cm boven de rode cirkel boven het fabrieksmerk. Nooit verder!
Het restant van de oorkaars voorzichtig uitnemen en in het water doven.
 
5 Uitrusten
 
Nadat u beide oren heeft behandeld raden wij een rustperiode van 10 – 15 minuten aan. Dit ondersteunt de totale werking buitengewoon. De cliënt moet warm blijven; dekt u hem dus, indien gewenst, toe. 
Deze rustperiode is ook nodig om beide evenwichtsorganen weer op dezelfde temperatuur te laten komen. Staat de cliënt te snel op dan bestaat het gevaar van duizelingen.
 
6 Controleren
 
Inspecteert u de uitwendige gehoorgang op eventuele condensresten. Verwijdert u deze voorzichtig met b.v. een houten- of kunststof- of een uit draad gebogen oorlepeltje. Niet in het oor terugduwen. Gebruikt u alstublieft géén wattenstaafjes. 
Snijd of rol eventueel ook het restant van de verbrande kaars open.
Het residu in de oorkaars bestaat uit geel poeder (verbrandingsresten van het katoen) met mogelijk wat donkere klontjes. Deze klontjes kunnen in grootte variëren tot wel een halve centimeter doorsnede. Vaak worden ze verward met oorsmeer. Echter: dit is normaal verbrandingsafval. Door het stijgen van de temperatuur wordt de bijenwas vloeibaar. Dit druipt langs de binnenzijde van de oorkaars naar beneden en stolt zodra het in het gele poeder terecht komt.
 
7 Vitaliseren
 
Bekrachtig de bereikte energiecirculatie met behulp van Bio Energy Crème van Methacell door   neerwaartse massage met deze crème van de lymfebanen in de nek, de streek onder de oren en de beide oorschelpen aan binnen- en buitenkant.
 
 
N.B. Evenals bij homeopathische middelen bestaat de mogelijkheid dat de klachten na een eerste behandeling wat verergeren en pas bij de 2e of 3e behandeling gaan afnemen of spontaan verdwijnen.
 
 
Bio – energy crème en lotion
 
Energy Crème– remineraliseert, reguleert en beschermt
 
Energy Crème werkt ontspannend en verfrissend, maakt de huid zachter en bouwt nieuwe, vochtvoorraden op. Verzachtend bij jeuk en symptomen van overbelasting, zelfs bij een gevoelige huid zacht en strelend. Crème électrique regenereert de biologische barrièrefunctie van de huid en zorgt voor een langdurige bescherming tegen schadelijke milieu-invloeden.
Tube van 100 ml.         
 
Energy Lotion 
 
Toepassing en samenstelling als van energy crème, echter met lagere viscositeit en qua samenstelling geschikt voor fysiotherapeutische toepassingen en behandeling van grotere lichaamsoppervlakken.
Flacon met doseerpomp, inhoud 500 ml.