Informatie

Oorkaarsen

Wat zijn oorkaarsen?

Bent u op zoek naar een groothandel in Biosun oorkaarsen omdat u deze kaarsen wilt bestellen? Bij Medical Art verkopen wij de originele Biosun Traditional oorkaarsen. Het gebruik van oorkaarsen is een oeroude therapie oorspronkelijk afkomstig van de Hopi indianen uit het Zuiden van Noord-Amerika. Ruim dertig jaar geleden werd deze therapie opnieuw ontdekt. Tegenwoordig wordt de behandeling met oorkaarsen door artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten met enorm succes toegepast. Therapeuten en patiënten zijn verbluft en enthousiast over de resultaten. Wereldwijd worden miljoenen oorkaarsen per jaar verkocht. Al onze oorkaarsen zijn voor 100% gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Wilt u Biosun oorkaarsen bestellen? Wij zijn de groothandel voor deze oorkaarsen.

oorkaarsmevrouw

Wanneer gebruik ik Biosun oorkaarsen?

Deze oorkaarsen hebben een lokaalactiverende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie. Het effect van deze kaarsen wordt nog verbeterd door massage van de oorschelpen en de lymfevaten onder het oor met energy crème, een bio-energetische crèmes van Metathec. De behandeling met oorkaarsen kan worden ingezet bij diverse omstandigheden. Deze is het meest effectief bij:

 • Frequente ontstekingen in, of irritaties aan keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten
 • Oorpijn, Oordruk, het dichtslaan van het oor
 • Keelpijn, beginnende verkoudheid
 • Griep
 • Verminderde lokale doorbloeding en stofwisseling
 • Overmatige prikkelbaarheid
 • Stress symptomen, maar ook nervositeit
 • Slapeloosheid
 • Doofheid, oorsuizing en oorruizen
 • Hoofdpijn, migraine
 • Sinusitis, rhinitis
 • Ontstoken amandelen
 • Vegetatieve storingen
 • Verstopping

 

Bovenstaande indicaties gelden alleen als ze door verstoring en of te veel slijm in de holtes worden veroorzaakt. Wilt u deze klachten verminderen? Kies er dan voor om uw oorkaarsen te bestellen bij groothandel Medical Art. Is er na vijf behandelingen geen verschil merkbaar? Dan is het raadzaam om verder onderzoek te laten doen naar uw klachten.

Wat is de werking van een oorkaars?

Tijdens de verbranding van onze Biosun oorkaars zijn er verschillende fases in de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het ‘schoorsteen-effect’ ontstaat er een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd, hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oorregio.

Bij de verdere verbranding, speciaal na het ‘omklappen’ van het verbrande gedeelte, intensiveert de warmte en ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang. De aangename warmte intensiveert verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti.

Hoedt u voor namaak! Deze oorkaarsen worden vaak geïmiteerd doch nooit geëvenaard. Met name in paraffine gedrenkte kaarsen zijn bedenkelijk. Paraffine is een aardolieproduct en bevat kwalijke stoffen. Alleen de Biosun oorkaarsen kunnen zonder bezwaar dagelijks worden gebruikt

100% gemaakt van natuurlijke grondstoffen

De oorkaarsen worden gemaakt van natuurzuivere katoen. Deze wordt tot een cilinder gerold en daarna gedrenkt in zuiver bijenwas. Ook wordt hij vermengd met verpulverde kruiden volgens het originele recept van de Hopi indianen. Daar zit onder andere in:

 • Honingextract
 • Etherisch extract van salie
 • Hertshooi
 • Kamille

 

Het receptuur van de Biosun oorkaarsen is in de loop der jaren na onderzoek verder verbeterd. Zo wordt thans een speciale reinigingstechniek toegepast waarmee het katoen ontdaan wordt van mogelijke pentachloorphenol (PCP)- resten. Ook zijn deze oorkaarsen voorzien van een speciale filter. Dit filter voorkomt dat verbrandingsresten in de gehoorgang terechtkomen. De rechte cilindrische  vorm van de oorkaarsen belet het te ver insteken van de kaars in de uitwendige gehoorgang en het verzamelen van gesmolten was in een tapse punt, waaruit de was op het trommelvlies zou kunnen druipen. Bekijk ook onze webshop voor andere producten in ons assortiment.

Wederverkoop van deze kaarsen

Wederverkoop en het verstrekken van de Biosun oorkaarsen aan patiënten voor zelfbehandeling is toegestaan mits steeds voorzien van een gebruiksaanwijzing conform onze laatste versie. Elke aansprakelijk voor klachten of schade welke zijn ontstaan door verkeerd of onoordeelkundig gebruik van deze oorkaarsen wijzen wij af.

Bestel ze direct in onze webshop

Probeert u het ook? Volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op en sta versteld van de resultaten! Wilt u uw oorkaarsen bestellen voor behandeling bij stress? Kijk dan snel in onze webshop. Wij zijn namelijk de groothandel als het gaat om Biosun oorkaarsen. Wilt u meer weten over de behandeling met deze oorkaarsen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch via 06-53588296 of door een e-mail te sturen naar info@medicalart.nl. Bekijk ook ons assortiment in Innerwave detoxkuren en brede massagetafels.

Gebruiksaanwijzing BIOSUN – OORKAARSEN

NATUURMETHODE

Met deze oeroude Indiaanse natuurtherapie heeft u vanaf het begin succes.
De originele BIOSUN – oorkaars is een natuurproduct, nog heden naar traditioneel recept van de Hopi – Indianen zorgvuldig en deels met de hand vervaardigd.

Waardevolle honingextracten, natuurzuivere katoen en werkzame, geneeskrachtige Indiaanse kruiden in poedervorm, waaronder vooral salie, hertshooi en kamille, garanderen een constante, hoge kwaliteit. Verschillen in kleur of lengte zien wij als kwaliteitsmerk van handwerk een speciaal predikaat van dit pure natuurproduct.

DE BIOSUN – OORKAARSEN ZIJN VOORZIEN VAN HET CE – KEURMERK!!!

Therapie advies:

Principieel dienen altijd beide oren, het ene na het andere, te worden behandeld. Bij acute gevallen bevelen wij aan, gedurende maximaal 5 dagen, dagelijks te behandelen. Bij chronische indicaties één à tweemaal per week gedurende langere tijd.
Bij een al geruime tijd bestaande klacht, b.v. doofheid of oorsuizen kan men het beste 3 dagen lang beide oren 1 x per dag behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen. Voor deze kuur zijn dus 10 kaarsen nodig.

Preventief of revitaliserend wordt behandeling eens per 3 á 4 weken aanbevolen.

Toepassing van oorkaarsen raden wij af bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie, bij oorontstekingen als otitis media of externa, bij mastoiditis, bij geïmplanteerde gehoorbeentjes bij eczeem of schimmel–infecties en bij epilepsie–patiënten.

Voorbereiding

De toepassing is simpel. Zorgt u voor een rustige, ontspannen sfeer opdat de werking van de oorkaarsen optimaal kan zijn. De cliënt kan hiertoe in belangrijke mate bijdragen door de ogen gesloten te houden.
Voor u met de therapie begint dient u ervoor te zorgen dat het ter plekke niet tocht.
Zet een glas met een bodempje water onder handbereik opdat u het restant van de oorkaars na verbranding daarin kunt doven.
Dek zekerheidshalve het hoofd en de haren van de cliënt rond het oor af met een handdoekje.

Let u alstublieft op de volgende aanwijzingen en de volgorde daarvan.

1 Aansteken

Breng de cliënt in een gemakkelijke zijligging met het hoofd op een kussen, zodanig dat de gehoorgang in een verticale positie staat. Gaat u aan het hoofdeinde van de cliënt zitten. De oorkaars is aan een kant voorzien van het fabrieksmerk en een rode ring; steekt u de kaars aan de andere kant aan. Doe dit van de cliënt afgekeerd en zodanig dat een eventuele wegspringende vonk van een lucifer geen schade kan berokkenen.

2 Inbrengen

Brengt u nu de kaars, uiteraard met het niet brandende uiteinde, zachtjes maar afdichtend en met een licht draaiende beweging in de gehoorgang van de cliënt. Vermijd vervorming van de kaars door overmatig knijpen.
Bij een goede afdichting mag er geen rook of nevel tussen oorkaars en oor ontsnappen.

3 Behandelen

Houdt u de oorkaars gedurende de behandeling losjes vast tussen duim en wijsvinger. Niet knijpen! Zo veel mogelijk loodrecht houden. Laat de andere vingers rusten op het hoofd van de cliënt. De cliënt neemt, gedurende de verbranding een aangenaam en knisperend geruis waar. De warmtestroom intensiveert zich in de slotfase weldadig aangenaam. Het reeds verbrande katoen klapt om maar valt meestal niet af.

4 Doven

Laat u de oorkaars voor ruim 2/3 van haar lengte opbranden, d.w.z. tot ongeveer 1 cm boven de rode cirkel boven het fabrieksmerk. Nooit verder!
Het restant van de oorkaars voorzichtig uitnemen en in het water doven.

5 Uitrusten

Nadat u beide oren heeft behandeld raden wij een rustperiode van 10 – 15 minuten aan. Dit ondersteunt de totale werking buitengewoon. De cliënt moet warm blijven; dekt u hem dus, indien gewenst, toe.
Deze rustperiode is ook nodig om beide evenwichtsorganen weer op dezelfde temperatuur te laten komen. Staat de cliënt te snel op dan bestaat het gevaar van duizelingen.

6 Controleren

Inspecteert u de uitwendige gehoorgang op eventuele condensresten. Verwijdert u deze voorzichtig met b.v. een houten- of kunststof- of een uit draad gebogen oorlepeltje. Niet in het oor terugduwen. Gebruikt u alstublieft géén wattenstaafjes.
Snijd of rol eventueel ook het restant van de verbrande kaars open.
Het residu in de oorkaars bestaat uit geel poeder (verbrandingsresten van het katoen) met mogelijk wat donkere klontjes. Deze klontjes kunnen in grootte variëren tot wel een halve centimeter doorsnede. Vaak worden ze verward met oorsmeer. Echter: dit is normaal verbrandingsafval. Door het stijgen van de temperatuur wordt de bijenwas vloeibaar. Dit druipt langs de binnenzijde van de oorkaars naar beneden en stolt zodra het in het gele poeder terecht komt.

7 Vitaliseren

Bekrachtig de bereikte energiecirculatie met behulp van Bio Energy Crème van Methacell door neerwaartse massage met deze crème van de lymfebanen in de nek, de streek onder de oren en de beide oorschelpen aan binnen- en buitenkant.

N.B. Evenals bij homeopathische middelen bestaat de mogelijkheid dat de klachten na een eerste behandeling wat verergeren en pas bij de 2e of 3e behandeling gaan afnemen of spontaan verdwijnen.

Bio – energy crème en lotion

Energy Crème– remineraliseert, reguleert en beschermt

Energy Crème werkt ontspannend en verfrissend, maakt de huid zachter en bouwt nieuwe, vochtvoorraden op. Verzachtend bij jeuk en symptomen van overbelasting, zelfs bij een gevoelige huid zacht en strelend. Crème électrique regenereert de biologische barrièrefunctie van de huid en zorgt voor een langdurige bescherming tegen schadelijke milieu-invloeden. Tube van 100 ml.

Energy Lotion

Toepassing en samenstelling als van energy crème, echter met lagere viscositeit en qua samenstelling geschikt voor fysiotherapeutische toepassingen en behandeling van grotere lichaamsoppervlakken. Flacon met doseerpomp, inhoud 500 ml.