Informatie

Colon HydroTherapie

Wat is Colon HydroTherapie ?

Colonhydrotherapie reinigt de gehele dikke darm. Het omvat een veilige, geleidelijke infusie van gezuiverd warm water in de dikke darm. Daardoor worden samen met de ontlasting, achtergebleven afvalstoffen, gassen en slijmresten afgevoerd. Het water in de darm zorgt voor een massage van de darmspieren De peristaltiek wordt getraind en hersteld. Het maakt je bewust van je spijsverteringstelsel en je voedingsgewoonten. Zodat de behandelingen zorgen voor meer gezondheid. Het ruimt toxinen op die in de darm zitten. Dit detoxen is de reden waarom colonhydrotherapie op dit moment zo populair aan het worden is. Het draagt bij aan een gezonder leven waarbij meer energie en vitaliteit ontstaat. Dit zorgt ervoor dat er meer wordt bewogen, gezonder gegeten en een minder stressvol leven ontstaat. Je zou hier van de missie van colonhydrotherapie kunnen spreken.
De Colonhydrotherapie apparatuur van H.A.B. biedt een moderne, verbeterde en hygiënische versie van de hoge darmspoeling. De methode is cliënt – en therapeut – vriendelijk.

Taken van de dikke darm.

Afvalstoffen van de spijsvertering en de rest van het lichaam opruimen. Hierdoor worden de druk op de andere uitscheidingsorganen, zoals de longen, nieren en huid minder. Water terugwinnen uit de voedselbrij. Aanmaken van vitaminen. Op de plaats houden van andere organen of juist ruimte geven aan organen in de buikholte bijvoorbeeld: de lever, maag, blaas en de geslachtsorganen. De laatste vertering van de voedselbrij door darmbacteriën. Aanmaken van serotonine. Serotonine geeft onder andere een gevoel van welbehagen. 95 % van de aanmaak gebeurt in de darm door het enterische zenuwstelsel. De darmen worden hierdoor ook wel het tweede brein genoemd. Dit zenuwstelsel van de darmen werkt in principe zonder het centrale zenuwstelsel totdat het enterische zenuwstelsel het niet meer alleen aankan. Een hap voedsel wordt meestal bewust doorgeslikt. Het volgende moment van bewustzijn is de aandrang de ontlasting los te laten. Het proces ertussen van het transformeren van de voeding in nutriënten voor de cellen gebeurt bijna zonder inmenging het autonome zenuwstelsel. Het enterische zenuwstelsel is hier verantwoordelijk voor. Juist door de zelfstandigheid van het spijsverteringskanaal is het luisteren naar de signalen vanuit de darm zo belangrijk. In werkelijkheid zijn er veel factoren die de relatie tussen het hoofd en de darm verstoren. Het is dus niet verbazingwekkend dat de darmen noodsignalen gaan uitzenden naar de hersenen, zoals opgeblazen zijn, geïrriteerd zijn, pijn, obstipatieklachten, spastische darm en het voedsel niet kunnen verteren zozeer zelfs dat de darmflora die het laatste restje verteert niet goed meer functioneert.

Voor wie is colonhydrotherapie bedoeld?

Voor de meeste mensen is het goed om de darmen te reinigen. Colonhydrotherapiebehandelingen kunnen gebruikt worden om het lichaam te hydrateren, stagnatie tegen te gaan, helpen om de darmwand minder doorlaatbaar te maken, de darmperistaltiek te trainen, de nutriënt opname te verhogen, de lever en de nieren te reinigen en bijvoorbeeld zicht krijgen op een gezonder leven. De meeste cliënten hebben klachten op het gebied van de darmen en spijsvertering zoals een spastische darm, winderigheid, obstipatie en diarree. Een andere groep mensen komt met spijsverteringsklachten die een weerslag hebben in het lichaam zoals vermoeidheid, menstruatieklachten of een slechte adem. Daarnaast helpen de behandelingen ook bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis waarbij de darm de storende factor kan zijn. Er ontstaat meer energie en de slaap wordt verbeterd. Een andere groep mensen komt voor ondersteuning en preventie tegen degeneratieve ziekten. Daarnaast is er een grote groep mensen die hulp vragen bij het verwerken van de emoties uit het verleden die vast zitten. Veel van die opgekropte emoties liggen opgeslagen in de darm. Weer anderen vragen hulp bij het onder controle krijgen van eet- en drinkgewoonten. Colonhydrotherapie kun je niet toepassen bij acute ontstekingsprocessen in het darmgebied, zoals diverticulitis, actieve ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, maar ook een niet onder controle te krijgen hoge bloeddruk en nierinsufficiëntie zijn contra indicaties.

Het aantal behandelingen hangt af van de klacht waar iemand mee komt; gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig. Door de behandelingen met de slow-fillmethode toe te passen wordt het lichaam gehydrateerd en tot rust gebracht. Met deze basis kan in het hele lichaam een veranderingsproces plaatsvinden waardoor het zelfgenezend vermogen herstelt. De gezondheid van bijna alle organen hangt af van het gezond functioneren van de darm. Een gezonde darmfunctie is echter alleen mogelijk, wanneer alle schadelijke en ziekten veroorzakende stoffen uit de darm verwijderd worden en de normale symbiose wordt hersteld. Het is heel gebruikelijk dat je iedere dag je tanden poetst om de mondholte vrij te houden van ziektekiemen. Het schonen van de darm is nog niet zo gewoon. Colonhydrotherapie komt steeds meer in de belangstelling te staan.