Home » Blog » Hoe kun je zorgen voor een betere doorbloeding?

Ons hart pompt per dag meer dan 8000 liter bloed door ons lichaam. Hiervoor worden onze bloedvaten gebruikt voor het transport. Onze bloedvaten bestaan voor 11,5% uit slagaders, voor 14,5% uit aders en voor 74% uit microvaten. De doorbloeding door de microvaten wordt ook wel microcirculatie genoemd. De microcirculatie voorziet de organen en het weefsel van zuurstof en voedingsstoffen en voert de stofwisselingsafvalstoffen af en stimuleert zo het immuunsysteem, omdat onze doorbloeding minder wordt door heel veel factoren met veel klachten tot gevolg.

Als onze microcirculatie wordt verstoord zullen cellen sneller verouderen en kunnen er veel ziekten, maar ook stemmingsstoornissen ontstaan. Helaas komen wij dagelijks allemaal in aanraking met allerlei invloeden die onze microcirculatie negatief beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schadelijke milieu invloeden, als luchtvervuiling en stress, of slechte en verkeerde eetgewoontes. Ook kun je denken aan te weinig slaap en te weinig beweging, gebruik van nicotine, drugs en alcohol.

Als de microcirculatie vermindert, zal ons immuunsysteem verzwakken en krijgen we automatisch minder weerstand tegen infecties en vrije radicalen. Ons prestatievermogen gaat achteruit en genezingsprocessen worden verstoord.

Maar nu? Hoe kun je jouw doorbloeding verbeteren? We kunnen een aantal uren per dag kunnen gaan mediteren. We kunnen meer bewegen/sporten en meer gezond eten en we kunnen gaan wonen in een hutje in de bergen om ons af te zonderen van alle milieuverontreiniging. Deze dingen zullen zeker positief werken, maar helaas zal het nooit het optimale resultaat zijn en in de meeste gevallen is dit niet reëel in onze huidige maatschappij.

Gelukkig is er tegenwoordig een systeem wat de microcirculatie helpt.

Hoe werkt dit systeem? Via een magnetisch veld wordt een speciale puls over gebracht, waarbij de spierwand van de kleinste bloedvaten wordt geactiveerd. De kleine bloedvaten gaan nu met het hart mee pompen. Hierdoor wordt de microcirculatie geoptimaliseerd. We kennen bijna allemaal de slinger van Newton, waarbij de frequentie van de bewegende knikker heel lang door blijft gaan, zie afbeelding hieronder:

slinger-van-newton

Net als bij deze frequentie blijft ook de werking die dit systeem in ons lichaam stuurt zo’n 12 tot 16 uur de spieren van die microvaten stimuleren en laat deze synchroon lopen. ’s Morgen 8 minuten na het indrukken van de snooze op de wekker ook dit systeem aanzetten en ’s avonds voor het slapen gaan 8 minuten zorgt er daarbij voor dat onze microcirculatie wordt geoptimaliseerd en we dus minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten, maar ook sneller herstellen na een ziekte of sportinspanning, omdat de toevoer van zuurstof en voedingstoffen naar de cellen toe wordt verbeterd en ook de afvoer van afvalstoffen.

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in dit systeem en hoe het werkt? En zou jij hier nog meer over willen weten?

Kijk dan voor meer informatie: Microcirculatie of neem contact met mij op voor een productdemonstratie!

Of wil je je aanmelden voor een informatiedag of avond over dit systeem in Bunnik of op een andere locatie? klik dan op : Aanmelden